La Diputació de Barcelona destina 830.000 euros als ajuntaments per a la seguretat a les platges

. La Diputació de Barcelona ofereix als ajuntaments dels 25 municipis costaners de la demarcació la campanya “Cuida les platges i cuida’t tu” per garantir la seguretat de les zones de bany

. La Diputació de Barcelona destina 830.000 euros a aquests ajuntaments perquè puguin exercir les seves competències en aquesta matèria

. Les 100 platges d’aquests municipis constitueixen un total de 59 km del litoral amb servei de salvament i socorrisme

La diputada de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Laura Martínez, el diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona i alcalde de Sitges, Miquel Forns, i la primera tinenta d’alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges de l’Ajuntament de Sitges, Aurora Carbonell, han presentat avui el programa de seguretat i salubritat a les platges de la demarcació de Barcelona 2018 i la temporada de platges de Sitges. Podeu veure un vídeo amb declaracions en aquest enllaç.

L’acte ha tingut lloc a la platja de la Ribera de Sitges, un dels 25 municipis costaners de la demarcació que reben el suport de la Diputació de Barcelona per garantir el servei de salvament i socorrisme, un servei del què disposen un total de 100 platges i que configuren 59 km del litoral català.

Durant la presentació, la diputada de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Laura Martínez, ha recordat que el servei que donen els municipis costaners es «no només per als ciutadans locals sinó també per a totes les persones que ens visiten a l’estiu. Per això hem de garantir uns espais amb seguretat, salubritat i higiene que permetin minimitzar els riscos de les platges».

En aquest mateix sentit, la regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges de Sitges, Aurora Carbonell, ha destacat que «l’objectiu és la seguretat. Treballem perquè els banyistes se sentin segurs i ho aconseguim gràcies al suport de la Diputació».

L’alcalde de Sitges i diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Miquel Forns, ha agraït la feina de totes les parts implicades en la neteja i manteniment de les platges i ha remarcat que «això és possible a través de la col·laboració públicoprivada que fa que avancem molt en la gestió i la promoció turística».

El suport de la corporació també facilita als ajuntaments el lloguer i el manteniment del material sanitari i de les infraestructures de vigilància, salvament i socorrisme; i els ofereix campanyes d’educació i informació relacionades amb la protecció i la promoció de la salut en les platges.

Aquest any, la Diputació de Barcelona ha destinat 830.000 euros als ajuntaments dels 25 municipis costaners de la demarcació (a excepció de la ciutat de Barcelona), per a l’execució de les seves competències en seguretat i salubritat a les platges.

Materials de la campanya “Cuida les platges i cuida’t tu”

A més, a través de la campanya “Cuida les platges i cuida’t tu”, la Diputació de Barcelona també facilita retolació i banderoles per a la identificació dels llocs de socors; para-sols per a la protecció del personal de salvament i socorrisme; polseres per identificar els infants i facilitar la seva trobada en cas de pèrdua (enguany se’n repartiran més de 7.000), que es poden sol·licitar en els llocs de socors; i cartells magnètics Infoplatges que informen de la situació meteorològica i de l’estat de la mar i de la platja.

També s’ofereix material de sensibilització i educació sobre l’ús responsable d’aquests espais, com són un desplegable amb informació sobre mesures de protecció solar, de bany segur i de tractament per picada de medusa inclòs en unes fundes impermeables per a dispositius mòbils, de les quals se’n repartiran més de 40.000, i el conte “Els pirates de la platja”, amb una edició de més de 4.500 exemplars que seran repartits als municipis del litoral barceloní amb l’objectiu que els infants de 6 a 10 anys coneguin, de manera lúdica, els riscos que hi ha a la platja i els aprenguin a minimitzar. Podeu consultar la relació d’aquests materials clicant aquí.

Campanya “Vigila amb el sol solet!”

Amb aquest lema “Vigila amb el sol solet!”, la Diputació de Barcelona reparteix material educatiu per als ajuntaments que ho sol·licitin amb l’objectiu de poder treballar la protecció solar amb infants del cicle inicial de primària, així com tallers de sensibilització que s’ofereixen a municipis de menys de 20.000 habitants.

Platges adaptades

L’Ajuntament de Sitges, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha presentat avui el primer punt PMR (Persones amb mobilitat reduïda) instal·lat a la platja de La Barra, destinat al bany d’aquelles persones amb mobilitat reduïda que necessiten ajuda per entrar i sortir de l’aigua.

S’ha col·locat senyalització i informació visual a l’entrada d’aquesta platja, que té una rampa d’accés, lavabos adaptats, dutxes adaptades amb cadires i passeres de formigó que arriben el més a prop possible de l’aigua.

El PMR també disposa de cadires i crosses amfíbies que faciliten el transport fins a l’aigua i el bany de les persones que tenen alguna limitació en la seva mobilitat.

Tot aquest material està disponible en el magatzem del PMR i els usuaris que el necessitin, només cal que en facin la petició als socorristes de la platja.

Web amb informació en línia

Per altra banda, la Diputació de Barcelona disposa d’una web específica https://www.diba.cat/web/platges adreçada a tots els usuaris on es pot consultar informació relacionada amb el suport que la Diputació ofereix en matèria de platges. En aquesta web també es pot accedir a links d’interès relacionats amb aquesta temàtica, com per exemple l’aplicació Platgescat, que permet obtenir informació en línia de l’estat de les platges de Catalunya.